Първо безглутеново коледно парти

На 15 декември се проведе нашето първо безглутеново коледно парти. След много подготовка и притеснения може да кажем, че се получи много приятна и уютна атмосфера за всички деца и родители. Топлият декемврийски ден предразположи допълнително всички. В слънчевият следобед на неделния ден дечицата с цьолиакия бяха посрещнати от аниматорите и бързо започнаха игрите. Много забавления и танци огласиха парти центъра. Родителите имаха възможност да поговорят на чаша вино без да се притесняват, че детето им ще опита нещо забранено. Богатата трапеза предостави голям избор от безглутенови лакомства, домашно приготвени от организатори и гости. След четири часа забавления добрия дядо Коледа мина да ни поздрави и да раздаде подаръците си. 

Спортен комплекс “Greeensport” бе нашият любезен домакин, който ни осигури помещение за тържеството.  Нашите приятели от “Балвитен” отвориха за пореден път сърцата си и осигуриха безглутенови подаръци за всеки малчуган. Парти агенция “Викторио ленд” направиха уникално шоу и бяха любимците на всички деца. “Новамес” бяха избрали от най-добрите си продукти за да има страхотни луканкови деликатеси за деца и възрастни. “My Picnic” се бяха погрижили за сосовете към пицата и зарадваха децата с подаръци. “Национална Мрежа на Децата” също се включи с подаръци за всяко дете. Издателство “Фют” бяха осигурили по едно списание за всяко дете на тържеството. 

От “Асоциация Цьолиакия България – Живот без глутен” искаме най-искрено да благодарим  на всички, които уважиха нашето първо безглутеново коледно парти. С Вас изкарахме страхотен и незабравим ден. С Вас коледното ни тържество се превърна в среща на приятели с един и същ проблем. Дадохте ни сили да продължим борбата с глутена и да направим така, че някога нашите деца да имат шанса да живеят един нормален и пълноценен живот. Ние ще се постараем срещите ни да бъдат по-чести през идната година. Благодарим Ви. 

Благодарности на “Балвитен”, “Викторио ленд”, “My Picnic”, “Новамес”, издателство “Фют”, СК “Greeensport” и “Национална Мрежа на Децата”. Без тяхната помощ това прекрасно събитие нямаше да се случи. Специални благодарности и на “Снежанка” от Варна, която дойде от морската столица за да помага на дядо Коледа.

rbt
Сподели с приятел